-A A +A
Select color visibility that suits you Basic theme Dark theme Darker theme Text only

DR UK event calls on employers to pledge jobs for disabled people

06 March 2018

I Can Make a Pledge event - Tuesday 20th March 2018.

Time: 10am (Registration from 9.30am) until 4pm

Venue: Financial Times Office, One Southwark Bridge, London, SE1 9HL (see map)


What’s I Can Make a Pledge about?

We are asking all local authorities and businesses to either pledge a specific number of jobs for young disabled people, or pledge to make it a requirement of some of the services that they contract. How and what you decide to pledge is up to you, but we will support you with your aims.

Who is the event for?

  • MPs
  • Mayors
  • Councillors
  • Local Authorities
  • Employers
  • Anyone involved in procurement of goods and services
  • Anyone who can make a pledge or provide political support

Interested? Email icanmakeapledge@disabilityrightsuk.org or call us on 0330 995 0400.

The event will also be a fantastic opportunity to meet our I Can Make It team, chat to our ICMI Champions, make new contacts and discuss ideas on getting more young disabled people into employment.

Disability Rights UK extends its thanks to The Financial Times for kindly hosting this event for us.


09:30 - Registration

10:00 - Event open – a few words from the Chair, Anna Denham (05 mins)

10:05 - Kamran Mallick, CEO Disability Rights UK, “Young Disabled people and employment” (15 mins)

10:20 - Chris White, former MP, “The Social Value Act” (15 mins)

10:35 - James Butler, Public Affairs Manager, Social Enterprise UK (15 mins)

10:50 - Q&A with Kamran, Chris and James (10 mins)                  

11:10 - Mark Lomas, Head of Equality, Diversity & Inclusion, HS2 Ltd (20 mins)

11:30  - Gayle Monk, Associate from Anthony Collins Solicitors LLP, “Taking the excuses away from social value” (15 mins)

11:45 - Q&A with Mark and Gayle (10 mins)                   

11:55 - Leo Capella, I Can Make It Campaign Project Co-ordinator, “Reflections on Phase One” (10 mins)

12:05 - Networking buffet lunch (60 mins)

13:05 - Outline of the afternoon workshops by the Chair (05 mins)

13:10 - Workshop 1: Job design & recruitment (45 mins) by Adrian Ward, Senior Disability Consultant, Business Disability Forum

14:00 - James Lamont, FT Managing Editor (10 mins)

14:10 - Workshop 2: Access to Work and government support (45 mins) by Kudirat Adeniyi, Employment Manager, Specialist Services oNIB or  Workshop 3: Alternatives to interview (45 mins) by Michael Paul, Head of Advice and Operations, Disability Rights UK

15:05 - Feedback / sharing from the two workshops (10 mins each = 20 mins)

15:25 - Plenary: questions arising from the day / where do we go from here? (20 mins)

15:45  - Presentations to the Champions (10 mins)

15:55 - Event close, Philip Connolly, Policy & Development Manager, Disability Rights UK (05 mins)